Rælingen Historielag

Rælingen Historielags nye fotoalbum

Rælingen Historielag har utviklet et album basert på iGalerie-albumet. Et fransk åpent kildeprogram som er tilgjengelig og gratis for alle.

Albumet vil fylle din skjerm ut fra de muligheter som din skjerm har. Også på smarttelefoner og lesebrett vil det fungere bra ut fra det vi har testet.

Det nye albumet er også et viktig ledd i å forbedre vårt interne arbeid med bilder og vedlikeholdet av Rælingen Historielags voksende fotosamling. Vårt arbeid med bilder blir enklere.

Vi håper du vil like vårt nye album. Nedenfor har vi listet flere detaljer om hva albumet kan tilby.

Tilbake til albumet, trykk her:

Rælingen Historielags Fotoalbum

 

Viktige elementer i albumet:

1. Du må registrere deg for å utnytte albumet i full bredde. Som registrert og innlogget medlem får du fordeler som:

- Legg til din kommentar på et bilde du velger
- Laste ned bilder i full størrelse
- Man kan søke enkelt i søkelinjen øverst. Albumet søker gjennom tekster og nøkkelord. Avansert søk, klikk 'Søk' og utvid søket til detaljer i separate album/nøkkelord/filnavn på alle mulige tekstkombinasjoner. Se søketips lenger ned i teksten
- Få tilgang til å endre sørrelse på bilder som vises på din skjerm
- Få tilgang til å velge hva som vises med bildene i albumet: - bildetittel
- antall beøk på bildet
- snitt stemmer avgitt til bildet
- antall kommentarer gitt bildet


- Nye bilder vises med spesiell grønn 'nytt bilde'-plakat på miniatyrbildet. Du kan også velge hvor langt tilbake i tid du vil ha melding om nye bilder (dager)

- Som registret medlem kan du når som helst endre ditt passord, og endre ditt 'avatar'-bilde. Klikk på ditt login bilde øverst til høyre i album. Dersom dette blir vanskelig, kontakt administrator dersom du ønsker å få nytt passord

3. Navigering

- Albumet har en egen rullegardin-meny der album kan velges direkte

- Når man står på et bildeside, kan man alltid velge neste bilde eller forrige bilde med > og < taster. Vil du til slutt eller begynnelse av albumet velges << eller >>

- forøvrig kan man velge bildet direkte ved å klikke på miniatyrbilde fra albumoversikt. Det finnes en egen rullegardinmeny for sider i album. Hvert album viser 60 elementer maksimum. Noen album, som 'Alle bilder' har derfor mange sider.

 

4. Albumets øvrige elementer

- Send mail til Rælingen Historielag på enkel måte, klikk 'Kontakt oss' . Vi setter pris på dine tilbakemeldinger.

- Gi meldinger/kommentarer til et bilde, et meget viktig for oss som jobber med bilder, vi trenger hjelp og relevant informasjon om bildet dersom du har det. Finnes det en historie knyttet til bildet, vil vi gjerne at du deler det med oss. Forøvrig send oss en e-post dersom du ikke vil publisere det til alle (Kontakt oss)

- Du kan stemme på bilder, liker du et bilde - gi det en stemme! Trykk på stjernerekken.

- Se på kart over Rælingen og finn bilder plassert på kartet (vi har gjort et utvalg. Klikk 'Kart med bilder'. På kartet finnes link-ikoner. Grønne ikoner er direkte linker til bilder. Gule ikoner er linker til album. Vi vil jobbe med å forbedre flere koblinger tilgjengelig mellom bilder og kart. Er koblinger feil passert, gi oss beskjed via 'Kontakt oss'.

- Rælingen Historielags Gjestebok. Her kan du legge en hilsen til vårt album og til Rælingen Historielag. Det er enkelt å legge inn hilsen, ingen pålogging eller passord

- Linker nederst på siden.

- FForøvrig mye statistikk, klikk på elementer i ruten nederst, albumet vil gi deg bilder som: mest beøkte bilder, nye bilder, bilder med kommentarer, bilder med stemmer.

 

5. Lysbildevisning av bilder.

- Prøv denne!. Gå til et bilde eller et album og velg lysbildevisning fra 'Verkøy'-knappen. Du kan justere hvor lang tid bildet vises, trykk informasjons-ikonet og du kan lese beskrivelser til hvert bilde i lysbildevisning. Her finnes det flere muligheter. Stoppes lysbildefremvisnig ved å trykke firkant, kan du navigere frem og tilbake manuelt vha høyre og venstre piltast. Klikk på informasjons ikonet øverst til høyre og du kan også lese bildetekster i lysbildevisning

- En fin funksjon for oss som er trøtt på å navigere fra bilde til bilde. Dessuten kan man velge hvordan overgang mellom bilder kjøres og om det skal gå rundt og rundt... Trykk på firkant for å stoppe.

- Har du gjort søk i tekst eller sortert med nøkkelord eller på annen måte, kan du alltid starte bildevisning av ditt søk og på den måten lage din egen lysbildeshow.

 

6. Velg dine egne bilder fra vår bildesamling til 'Utvalgte bilder'. Et album bare for deg.


I korthet går det ut på at man som registrert medlem/inlogget, kan velge inntil 100 bilder fra vår bildesamling som dine personlige bildealbum. Disse legges i 'Dine utvalgte bilder'. Her kan du bruke bildevisning eller laste ned bilder ut fra ditt valg.

Med mange i vårt album kan man på den måten ha personlige utvalg av bilder som du kan komme tilbake til ved neste omgang du beøker albumet. Du kan 'slette' dvs stryke bilder fra samlingen og legge til bilder i samlingen som du ønsker. Av praktiske årsaker er det satt en begrensning på 100 bilder eller 10 MB per bruker.


7. Fri tekstøking og bruk av nøkkelord

- Dine søkeord vil søke i alle tekster vi har lagt inn på bilder i tittel, beskrivelse eller nøkkelord. Vær oppmerksom på at du kan få flere like bilder som resultat, det skyldes at vi har samme bildet i flere album.

- Søktips: Albumet skiller ikke på store og små bokstaver. Søker du på Ola Nordmann gir albumet svar for ola eller nordmann pr bilde, bare ett samsvarende ord gir svar fra albumet, ikke nødvendigvis i samme bilde
- Søker du på ''Ola Nordmann'' gir albumet svar for sammenhengende navn med ola nordmann
- Søker du på Ola?Nord* gir albumet svar på ola(ett fritt tegn) nord(uansett tegn) som finnes i tekstene i samme bilde. Søker du på br* får du alle bilder med ord som begynner på br.
- Søk på ragnar -evensen vil gi alle ragnar minus(uten) evensen.
- Søker du i albumet 'Alle bilder i vårt album' vil du unngå duplikater i økeresultatene siden vi har kopier av samme bilde i flere album.

Søke uttrykk Antall treff
"øistein bøe" 66
øistein -bøe 4
øistein bøe 430
bøe øistein 430
øistein 70
bøe 426
øistein?b* 66
øistein b* 2264
ø?stein?bøe 66
øystein 0

 

- Søk ved hjelp av nøkkelord. Kanskje den mest spennende funksjonen i albumet. Står man på albumoversikt, gå nederst på siden, trykk alle nøkkelord. Ved å trykke et av disse, får du bilder i samsvar med nøkkelordet i hele albumet. Dersom du går til et spesifikt album, gjør det samme og trykk 'alle nøkkelord', kan du øke på relevante bilder koblet til spesifikt nøkkelordet i dette spesielle albumet.

 

Tilbake til albumet, trykk her:

Rælingen Historielags Fotoalbum

Vi ønsker deg god fornøyelse!